Harika bir ekip, mükemmel bir organizasyon, bomba gibi yarışmacılar, dikenli tellerle örülü sorular, birbirinden ünlü sponsorlar, paha biçilmez ödüller, alanlarının en iyisi hocalar, sektördeki en başarılı girişimciler ve en sevdiğimiz arama motoru Yahoo! ile çok güzel bir etkinliğin daha altından kalktık :) Bu ay güncel köşemizde size bizim bir haftasonumuzu anlatacağız; 11. Geleneksel Programlama Yarışması Finali, ertesi gün 11. Geleneksel Programlama Yarışması Ödül Töreni ve Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri.

Evet bu ay, aylardır heyecanla beklediğimiz ve topluluğumuzun en önemli, en değer verdiğimiz etkinliklerinden biri olan geleneksel programlama yarışmamızın on birincisini başarıyla bitirdik. En ufak ayrıntısına kadar topluluğumuzun el emeği göz nuru olan yarışmamız, cumartesi günü yarışmacıların hevesle kodladığı finalden sonra, pazar günü ödül töreniyle tatlı bir hüzün yaşattı bizlere. Bir yandan bu kadar güzel bir organizasyonun bitmesini istemezken, diğer yandan da bir yıldır süren koşuşturmamızın meyvelerini topladık. Ama gerçekten, afiş bantlayanımızdan, branda silenimize; salon kiralayanımızdan, kokteyl ayarlayanımıza; belgeleri kestirenimizden, reklam için her şeyi yapanımıza; kısaca tırnaklarıyla kazıyan, bu etkinliğimizin başarısı için elinden geleni ardına koymayan herkese topluluğumuz adına buradan öncelikle teşekkür etmek istiyorum.

Gelelim ayrıntılara. Ön eleme sorularını geçen finalistlerimizi 19 Nisan günü ODTÜ'ye misafir etmemizle başladı etkinliğimiz. Cumartesi günü topluluk t-shirtlerini de giyince tam bir takım olan cclub, yarışmacıların elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı :) Ancak yarışma zamanı gelip çatınca, 5 saat içerisinde 5 soru çözmeleri gereken yarışmacılara soğuk terler döktürdük sanırım. Yine de, bir aksilik çıkmadan yarışmamızın finali de bitti ve o gece eve gittiğimizde en az yarışmacılar kadar bizi de yarının heyecanı sarmıştı. Çünkü yarın sadece ödül törenimiz değil, bir de "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri"miz vardı!

Ertesi gün gelip çatınca, hepimiz özenle hazırlandıktan sonra, KKM'yi de donatmaya koyulduk. Stantlarımız, bilgisayarlarımız, brandalarımız, sahne, kayıtlar, ... Hayatta bitmeyecek gibi görünen o kadar hazırlığın altından o kadar güzel bir iş bölümüyle kalktık ki, hala yapılacak ne kaldı diye soruyorduk :) Daha sonra misafirlerimiz gelmeye başladı, başta hocalarımız, daha sonra Yahoo!dan konuklarımız, sponsorlarımız, misafirlerimiz, dinleyicilerimiz.. Evet sonunda bir yıldır beklediğimiz tabloya ulaşıyorduk.

Son hazırlıklar da yapıldıktan sonra, güne ilk başlayan hocalarımız oldu. Bilişim sektöründe akademik açılımlar adlı panelde; salon başkanımız Prof. Dr. Volkan Atalay ile Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin ve Dr. Atilla Özgit hocalarımız bizi konuşmalarıyla son derece aydınlattlar. Volkan Atalay akademik yaşam ve ODTÜ'de akademik kariyer yapmakle ilgili kısa bir giriş yaptıktan sonra, kendi alanı olan biyoinformatik hakkında yapılan araştırmalara değindi. Daha sonra KOVAN'ın kurucusu Erol Şahin, robotik konusunda hepimizin ilgisini çeken açıklamalarda bulundu. Erol Hoca'mızı dinlerken sanırım hepimizin içinden bu konuda projelerde yer almak veya akademik hayata atılmak geçmiştir :) Ardından ODTÜ'yü internetle buluşturan Atilla Özgit internet teknolojileri ve güvenlik temalı konuşmasıyla, günlük hayatımızda kullandığımız internet ile, bölümümüzde bu konuda sürdürülen araştırmalar arasında ne kadar ince bir çizgi olduğunu gösterdi.

Aradan sonra, sıra sponsorlarımızın sunumlarına gelmişti. Asus ile başlayan sponsor sunumundan sonra, seminerimizin en popüler siması olan James Broad'ın Yahoo!nun web servisleri (Yahoo! Web Apis) hakkındaki sunumu büyük ilgi gördü. Neredeyse soruların sunumdan uzun sürdüğü konuşmada katılımcılarımızın da bizim de gayet bilgilendiğimizi düşünüyorum. Ayrıca, Yahoo!yu ODTÜ'ye getirdiğimiz için de ayrıca mutluyuz :) Bu mutluluğumuzu James de hissetmiş olmalı ki, o da bizden çok memnun kaldığını belirtmiş (*). Daha sonra çok neşeli bir sunumla Portakal Teknoloji'den Bora Güngören, Eofer'den Eren Bali ve yeni fikirler yeni işlerin eski birincileri (şimdi Rotasoft sakinleri) Gürkan Caner Birer ve Munir Ercan'ın paneli vardı. Onların da bizden olmasından ötürü, sohbet kıvamında geçti; ama girişimcilik hakkında herkesin yararlandığı ve "evet ben de yaparım!" diye heveslendiği bir sohbetti :)

En sonunda sıra ödül törenimize geldi. Topluğumuzdan Derya ve Ömer Fatih arkadaşlarımızın sunumunda geçen ödül törenimizi, çok sevdiğimiz hocamız sayın Doç. Dr. Göktürk Üçoluk konuşmasıyla o kadar güzelleştirdi ki, keşke sahneden inmeseydiniz hocam dedik hepimiz :) Bu konuşmanın yanı sıra, topluluk başkanımız Murat ve teknik ekip adına Eray'ın da topluluk hakkında bilgi vermesi, bizi anlatması, sıcaklığımızı herkese yansıtması gerçekten çok hoştu. Daha sonra sıra sponsorlarımızın ödülleri dağıtmasına geldi. Yarışmamızın birincisi olan Hakan Yıldız ve Soner Yılmaz'a ise ödüllerini Göktürk hocamız verdi. Son olarak Yahoo! özel sorusunun kazananları da James Broad'dan ödüllerini aldıktan sonra, kokteylimizle bu güzel gün son buldu.

Sonlandı mı? Hayır tabi ki :) Tadı damağımızda kalan etkinliğimizin sonrasında tabi ki topluluğumuz da bir ödülü hak etti ;) Gece bize kalsın, geçen hafta sonlanan etkinliğimizin ardından, bu hafta dinlendik... Ama gelecek hafta, gelecek seneki 12. Geleneksel Programlama Yarışmamız için çalışmaya başlamış olacağız :) Tüm hocalarımıza, sponsorlarımıza, ödül alsa da alamasa da gösterdikleri ilgiden dolayı tüm yarışmacılarımıza, katılımcılarımıza, bizi kırmayan bütün konuşmacılarımıza ve tabi ki hepimize, tekrar teşekkür ediyorum. Seneye görüşmek dileğiyle :) Elimize sağlık :)

11. Geleneksel Programlama Yarışması dereceleri:

1) Hakan Yıldız - Soner Yılmaz (Hakansoner) 2) Taha Yasin Kılıçdere - Tunay Gür (Tunayyasin) 3) Serkan Sakar - Mehmet Tatlıcıoğlu (Fırat)

Yahoo! özel sorusu dereceleri:

1) Işıl Özge Pekel 2) Cemre Güngör 3) Berkan Kısaoğlu